Ükssarviku­farmer Urmas Lennuk

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Lennuk.
Urmas Lennuk. Foto: Meelis Meilbaum

Urmas Lennuk on tagasi. Rakveres. Teatris. “Ükssarvikute farmiga”. Ja kolme kuulsa naisega. Ta on vabastanud naised kirjandusloo köidikuist ja lükanud lavale.

Esietendumas on teie näidend ja lavastus “Ükssarvikute farm”, kus tegelasteks Eduard Vilde Mari Prillup, A. H. Tammsaare Tiina ja Oskar Lutsu Raja Teele. Miks võtsite ette flirdi klassikutega? Miks tõite just need kolm naist kirjandusloost välja, kirjutasite näitemängu ja lubasite lavale?

Eesti kirjandus on mind kogu elu taga kiusanud. Ükskõik kuhu ma ei põgene, ikka tuleb ta mulle järele. Kui armastad kirjandust ja oled eestlaseks sündinud, siis pole suurt valikut. Miks just need naised? Sellepärast, et ma pole neist kunagi aru saanud. Nende autorid pole mind just lugejana palju aidanud ka. Inimesel on ikka rumal komme tegelda millegi sellisega, millest ta lõpuni aru ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles