Rakvere lapsehoiuteenus jätab vanemad muretsema

Ulvi Põldma
, alla kolmeaastase lapse ema
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulvi Põldma.
Ulvi Põldma. Foto: Erakogu

Valimiste eel jääb mulje, et Rakvere linnas on lasteaia- ja lapsehoiukohtadega kõik hästi. Kui mõelda lasteaia peale, siis nii ongi. Linna lasteaiad on renoveeritud ja nende personal kvalifitseeritud ning lastel ja pedagoogidel on nüüdisaegsed töötingimused.

Laste turvalisus on tagatud, olme- ja õpperuumid vastavad kõigile seaduses kehtestatud nõuetele ning järelevalvet teostavad kohalik omavalitsus ja teised asutused.

Kahjuks ei saa seda aga öelda lapsehoiuteenuse kohta. Linn ostab lapsehoiuteenust erasektorilt ning ei ole ise teenuse pakkumisest ega arengust huvitatud, mistõttu on tekkinud olukord, kus kõige nooremate laste kasvukeskkond ei vasta kehtestatud nõuetele. Lasteaeda minnes peavad nad harjuma uute õpetajate, eakaaslaste ja ruumidega. Just kõige väiksemad vajavad turvalist keskkonda ja turvatunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles