Elust lumisel maal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eevi Kuht.
Eevi Kuht. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

See oli vist novembris, ühe suure tuisu järel, kui autoga maamajja jõudsime. Ühistu hiiglaslik traktor, nagu neid viimasel ajal põldudel näeb, oli lumest läbi murdnud ning külatee lahti lükanud. Kohapeal avanes vaade kui vanalt piltpostkaardilt.

Hangedesse uppunud maja metsaveeres. Eriti nostalgiline tundus köögiaken, millest paistis välja vaid ülemine kolmandik. Aga majas sees polnudki nii külm, kui esialgu arvata võis, eks lumi soojustab vanu palkseinu.

Päevad ja kuudki on läinud ja lund muudkui sadanud ning vahel ka tuisanud. Ja õue tulnud kogu aeg rookida. Sellest lumest on kogunenud kõrged hanged, mida märtsikuu päike sulatab ja öine külm jälle jäätab. Plastist lumelabidas on juba alla andnud, kaotanud servast plekkribast tugevduse ia pragunenud. Päeval küll soojendab, aga öösiti ja varahommikul näitab kraadiklaas vahel viisteist ja rohkem külmakraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles