Õhinapõhine muuseumitegemine hoiab meid lastelaste mälus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletornis saavad huvilised teadmisi hankida seeni meenutavatelt infotabloodelt, mis tahtmise peale end ise eri suundades keeravad.
Tallinna teletornis saavad huvilised teadmisi hankida seeni meenutavatelt infotabloodelt, mis tahtmise peale end ise eri suundades keeravad. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kui sageli käite muuseumis? Kas te üldse teate, kus asub kodule lähim muuseum või mida seal näidatakse?

Mida teete selle heaks, et kodupaiga muuseum püsima jääks?

Möödunud aastal avatud Lennusadam noppis peaaegu kõik muuseumi- ja turismiauhinnad, mida vähegi jagati. Kes Lennusadamas käinud, teab, et kasutatud on palju interaktiivseid lahendusi ja tehnilisi abivahendeid. Kas aga kuskil leidub veel päris tavalist muuseumi, kus saaks vitriinis näha, millega küttisid meie esiisad?

Jah ja ei. Muuseume jagub õnneks ka päris pisikestesse paikadesse. Kuid paikkonna muuseumidel on oluline rahvale tutvustada seda, mis on piirkonnaga seotud. Näiteks Tapa linn sai alguse raudteest ja on läbi aegade olnud seotud ka sõjaväelise tegevusega, seda muuseumis näha saabki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles