Kiri: Kiviõli tuhamägi – keeruline naaber mälestusmärkidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üle 14 000 suusaturisti külastas sellel hooajal tuhamäe suusakeskust. Tuhamäele on rajatud tõstukid, suusarajad ja suvel on siin korduvalt peetud motovõistlusi. Mäe jalamil asuvad ka kaks mälestusmärki: Teise maailmasõja ja holokausti ohvritele.

Arhiivide andmetel on tuhamägede piirkonnas kuus või seitse sõjaohvrite matmispaika. MTÜ TEKO ja Suure Isamaasõja Kiviõli veteranide nõukogu algatusel 21. aprillil kogunenud ümarlaud tõstis üles küsimuse mälestuspiirkonna ja uue suusakeskuse kooslusest. Arutelu algatajate kutsele vastas oma kohalolekuga ligi 15 linlast, kohalik ajaleht ja linnavalitsuse keskkonnaspetsialist.

Ümarlaua korraldajad on veendumusel, et mälestusmärkide ümber peab olema nn sanitaartsoon, kus ei korraldata võistlusi ja kuhu on võimalik igal ajal pääseda. Praegu on kaks mälestusmärki piiratud ovaalse põõsastikuga, üheks piirjooneks on sõidutee ja teeäärne ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles