Saada vihje

Mahl, nektar, mahlajook – mis on mis?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosutavat mahlasõõmu valides ei tasu alati odavama kasuks otsustada: tihtilugu määrab mahla sisaldus joogis ka selle hinna. Väiketootjate puhul võib aga kõrges mahaprotsendis enamasti kindel olla.
Kosutavat mahlasõõmu valides ei tasu alati odavama kasuks otsustada: tihtilugu määrab mahla sisaldus joogis ka selle hinna. Väiketootjate puhul võib aga kõrges mahaprotsendis enamasti kindel olla. Foto: Marko Saarm / Sakala

Poes on mahlatoodete riiulid pikad ja nende vahel valimine väga keeruline. Nimetused “mahl”, “nektar” ja “mahlajook” annavad esmase info toote koostise kohta.

Mahl eraldatakse puuviljadest ja marjadest erinevate tehnoloogiate abil (nt pressimine) ning sisaldab rohkem toitained kui muud mahlatooted.

Mahl kontsentreeritud mahlast saadakse mahlakontsentraadist, millele lisatakse mahla kontsentreerimisel eraldunud koguses vett. Sisuliselt on tegemist taastatud mahlaga.

Kommentaarid
Tagasi üles