Kas sina oled kergliiklusteedel ohutu liikleja?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reelika Nurmsaar.
Reelika Nurmsaar. Foto: Erakogu

Viimastel aastatel on kergliiklusteid ehitatud pea igasse Eestimaa valda ja nii on kasvanud ka spordiharrastajate hulk. See on positiivne! Kahjuks ei tea veel kõik, kuidas neil teedel ohutult liigelda.

Liiga tihti näeme kergliiklusteedel inimesi, kes rulluisutavad või sõidavad rattaga ilma kiivrita. Aga kiiver peaks peas olema veel enne, kui jalga pannakse rulluisud või istutakse ratta selga. Sest olgem ausad, parem kulutada paarkümmend eurot kiivri ostmiseks kui hiljem haiglavoodis lamada, seda pealegi n-ö õnneliku kukkumise korral.

Me kõik teame, et lastel on jalgrattaga sõites kiivri kandmine kohustuslik, paraku vahel näeme, et neil on see peas valesti – tihtipeale liiga lõdvalt ja kuklas. Samuti võib raja peal trehvata täiskasvanud inimesi, kes on kiivri valesti kinnitanud. Kiiver on olemas, aga kukkumise korral ei täida see oma funktsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles