Kunagine Salla vallamaja vajab head omanikku

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salla vallamaja
Salla vallamaja Foto: Eva Klaas

Samanimelise küla servas paiknev omaaegne Salla vallamaja on suur hoone enam kui kümne ruumiga. Sõjaeelse vabariigi algusaastatel või tsaariaja lõpus ehitatud maja seisab praegu tühjana. Väljastki on näha kulumise märke – värv on koorunud, katus kergelt sammaldunud.

Hoone katus peab siiski sademeid, uksed-aknad on terved, ahjud saab korda teha ning neid kütta. Vallavalitsus tegutses hoones kuni 1950. aastani, mil vald likvideeriti. Nõukogude ajalgi oli maja aktiivses kasutuses, osaliselt isegi kohalik tõmbekeskus. Seal tegutsesid erinevatel aegadel postkontor, meditsiinipunkt, villavahetuspunkt, raamatukogu, paiknesid korterid. Viimase asutusena lahkus majast raamatukogu, mis koliti 1997. aastal Salla mõisa. Praegu ripub maja uksel silt, et hoone on müügis. Nii on see olnud juba mõni aasta. Salla külamees, kohaliku elu edendaja Hando Kuntro rääkis, et hoone omanik, kes selle omal ajal Rakke vallalt ostis, elab Tallinnas ning talle käib maja ülalpidamine üle jõu.


Vallamaja hoone hinnaks on 10 000 eurot. “Huvilisi isegi leidub, müügihind ei ole ju kõrge, ometi pole neid, kes investeeringuid teeks. Omanik tahab, et väärtuslik hoone läheks headesse kätesse ega jääks lagunema,” kõneles Kuntro, kes püüab omanikku ostja leidmisel aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles