Emeriitprofessori valedevabrik

, Riigikogu liige 1992-1999 poliitikateaduste magister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kunderi Selts kutsus Lääne-Virumaa keskraamatukogus peetud fosforiiditeemalisele õhtule kõnelema riigikogulase Lembit Kaljuvee.
Juhan Kunderi Selts kutsus Lääne-Virumaa keskraamatukogus peetud fosforiiditeemalisele õhtule kõnelema riigikogulase Lembit Kaljuvee. Foto: Juhan Aare

Ajalehes Virumaa Teataja (14.02.2014) küsib Rägavere vallavolikogu esimees Arnu Lippasaar: “Ma ei saa päris hästi aru, kelle vastu on Juhan Aare lahingusse astunud – kas Rägavere vallavolikogu, selle esimehe, vallavanema, VKG või hoopis riigi vastu?” Ma vastan: “Sõda on kuulutatud hullumeelsuse, silmakirjalikkuse ja valetamise vastu.”

Neljapäeval, 20. veebruaril kogunesid Lääne-Virumaa keskraamatukogu muusikatuppa uut fosforiidiohtu tunnetavad Juhan Kunderi Seltsi liikmed.

Sissejuhatuseks kuulati Sõmeru vallavanema Peep Vassiljevi ettekannet, mille ta oli pealkirjastanud “Fosforiit – õnn või õnnetus?”. Seda kuulates pidi iga arukas inimene mõistma, et fosforiidi kaevandamine Pandivere kõrgustikul oleks otsast lõpuni hullumeelne projekt. Seejuures juhtis Vassiljev tähelepanu asjaolule, et Viru Keemia Gruppi nõustav mees, TTÜ emeriitprofessor Enno Reinsalu püüab rahvast fosforiidiusku pöörata mitmesugust väärinfot levitades. Alljärgnevalt kolm väidet hiljutisest minevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles