Katri Raik ja tema Narva

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik arvas, et ehkki ta on jutukas inimene, pole oma raamatust rääkimine lihtne. 
Kohtumisest lugejatega Lääne-Virumaa keskraamatukogus kujunes sisukas dialoog Narvast, elust ja kirjandusest. 
Jutud räägitud, kirjutas Katri Raik “Minu Narvasse” pühendusi ja auto­gramme.
Katri Raik arvas, et ehkki ta on jutukas inimene, pole oma raamatust rääkimine lihtne. Kohtumisest lugejatega Lääne-Virumaa keskraamatukogus kujunes sisukas dialoog Narvast, elust ja kirjandusest. Jutud räägitud, kirjutas Katri Raik “Minu Narvasse” pühendusi ja auto­gramme. Foto: Lea Lehtmets

Katri Raik teab, missugune on tema Narva. “Minu Narva” autorina kaitseb ta oma pilgu õigust sellele põnevale linnale, ehkki ajaloolasena otsib tõde.

Kui juurtelt virulane Kat­ri Raik – isa pärit Kadrinast ja ema Rägaverest – 15 aastat tagasi Narva jõudis, oli ta 31 aastat noor ning tal puudusid selle linnaga igasugused suhted. “Mul oli siis kolm häda: olin eestlane, naine ja noor,” ütles ta ning lisas, et kui üks puudus läheb ajapikku üle, siis teistega on Narva kohanenud. Nagu tema Narvaga.

Esialgu oli Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik üsna julge Narva kohta arvamust avaldama, kuid mida aasta edasi, seda tagasihoidlikumaks on läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles