Juhtkiri: Kultuuri politiseerimine

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Poleks kunagi varem osanud arvata, et ühel päeval oleme ka Eestis jõudnud selleni, et arutleme, kas üks või teine kultuuritegelane sobib osalema mõnel siinsel üritusel. Eks see tundub olevat rohkem Saksamaa valusast minevikust tänapäeva kandunud teema, mis sealmail on kohati omandanud täiesti paranoilised jooned ja natsismitonti nähakse isegi siis, kui seda absoluutselt ei ole. Ning teisalt on pooleldi ühiskondlikult heaks kiidetud sageli tänavatel laamendamas mitte just kõige kultuursemad ja haritumad tegelased, kes oma destruktiivsust anti-fa sildi taha peidavad.

Samas, nii kummaline kui see ka pole, on nad suutnud sundida mitmeid natsiteemaga mitte kuidagi seotud artistide kontserte ära jätma, edasi lükkama või asukohta muutma.

Enamik rahvusvaheliste muusikasündmuste korraldajaid teab, et paljud artistid uurivad seetõttu enne esinemises kokku leppimist väga tähelepanelikult, kes peale nende veel lavale astuvad, et kaasesinejate seas ei oleks äärmuslikes poliitilistes vaadetes kahtlustatud isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles