Skip to footer
Saada vihje

Aia- ja metsasaadused säilivad hästi külmutatuna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitamiinirikaste astelpajude säilitamiseks on külmutamine parim viis.

Moosi keetmine, marineerimine ja kuivatamine on vaid osa võimalustest, kuidas aiasaadusi hoidistada. Kõige paremini säilivad marjade ja köögiviljade omadused sügavkülmutatult.

Oluline on hoida külmikus õiget temperatuuri: külmkapi soovitatav temperatuur on +5 °C ja sügavkülmas –18 °C. Valdavalt on termomeeter külmikutes sees, kuid kellel see puudub, saab hankida poest spetsiaalse külmkapi termomeetri.

Külmutamiseks sobivad peaaegu kõik saadused, välja arvatud suure veesisaldusega puu- ja köögiviljad, nagu kurk, arbuus või melon, sest külmutamise järel kaotavad need oma maitse ja üles sulades vajuvad kokku.

Kommentaarid
Tagasi üles