Isadepäevast saab perepäev

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kungla lasteaia mudilased on isadepäevaks usinalt valmistunud ning papadest pilte teinud.
Kungla lasteaia mudilased on isadepäevaks usinalt valmistunud ning papadest pilte teinud. Foto: Marianne Loorents

Marek Sadam kirjutas meisterdamise laulu: hakkame pihta! Isa haamri toob, karbi seest naelad, et seisaks koos. Ikka, ikka, ikka, kui isal vaba päev, meie peres iga mees töötuppa läeb. /---/ Aga kui isa on Soomes tööl ja vaba päeva ei anta?

Homme tähistatakse isadepäeva, eriti oluline on see päev pere pisematele põnnidele, kes juba mitu nädalat varem papale kingitusi ja üllatusi meisterdama on asunud. Tänapäeva keerulise elukorralduse tõttu ei ole aga sugugi kuldreegel, et lapsel on isa, kellega seda päeva tähistada.

Rakvere Triinu lasteaia juhataja Diana Kuntor rääkis, et isadepäeva tähistatakse nende lasteaias küll igal aastal, kuid nime poolest on üritus rohkem perepäev. “Varem korraldasime sel puhul kontserte, ent nüüd oleme päeva sisustanud tegevustega, mida laps koos isa või mõne muu pereliikmega teha saab,” selgitas Kuntor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles