Arhitektid näitavad mängivat inimest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Arhitektide Liidu aastanäitus “Mängiv inimene. Kaheksa visiooni lasteaedade arhitektuurist” avatakse Rakvere teatris teisipäeval, 6. jaanuaril kell 17.17.

Näituse avamisele järgneb algusega kell 18 kuraatorituur, mille käigus selgitavad kuraatorid Karin Tõugu ja Kadri Klementi (b210 arhitektid) näituse projekte, räägivad lasteaias Väike Päike vestluse käigus kerkinud mõtetest ja vastavad publiku küsimustele.

Seekordse Eesti Arhitektide Liidu aastanäituse kuraatorid on kutsunud arhitekte kaasa mõtlema lastele loodava ruumi teemal. Lähteülesanne andis osalejatele suure vabaduse: erinevalt harilikust arhitekti tööülesandest ei olnud sellel tellijat, krunti ega ruumiprogrammi. Osalejatel paluti luua oma nägemus, kus on esile toodud nende arvates laste kasvukeskkonna kõige olulisemad ruumilised kvaliteedid, pöörata tähelepanu lapse edasise arengu perspektiivile ning meeldejääva ja köitva ruumi loomisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles