Pereettevõtte Matsimoka tehnoloog Aivar Inno valmistub lihatööstuses tegema esimest partiid suitsuvorsti, mille kvaliteeti võib võrrelda üha enam populaarseks muutuva käsitööõlle omaga.
Tellijale
Hulja mees käivitab väikest lihatööstust
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Inno sõnul on nende eesmärk toota sinki ja vorsti parimast toorainest. “Kui tavaliselt tehakse suitsuvorste lõikamise ülejääkidest ja kehvema kvaliteediga lihast, siis meie kasutame ainult parimat vasika- ja sealiha,” rõhutas tehnoloog.
Veiseliha tuleb sealtsamast Hulja külas asuvast farmist, kus tehnoloog valib talle sobivad noorloomad ise välja. Ka sealiha on Lääne-Virumaa päritolu ning tuleb Ruiksi mõisast. Matsimoka suitsuvorstidesse ei ole lisatud vett, need ei sisalda maitsetugevdajaid, gluteeni, fosfaate ega muud keemiat, mis on suurtes lihatööstustes tavapärane.