Reform võttis võimsa võidu

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Virumaa Muuseumid töötajate ridadesse on astunud kunstnik ja endine kultuuriminister Signe Kivi. Fotol koos Toomas Varekuga.
SA Virumaa Muuseumid töötajate ridadesse on astunud kunstnik ja endine kultuuriminister Signe Kivi. Fotol koos Toomas Varekuga. Foto: Meelis Meilbaum

“Oleme ära molutanud kaks mandaati maakonnas, millest mul on siiralt kahju,” ütles IRLi esinumber Marko Pomerants pühapäeva hilisõhtul pärast valimistulemuste selgumist.

Tõepoolest – Lääne-Virumaal jaos olnud viiest mandaadist leidsid siin omaniku vaid kolm, ülejäänud kaks läksid jagamisele üleriigiliste nimekirjade vahel.

Maakonnas võitis valimised reformierakond, kes kogus 26,9% häältest. Keskerakonna saagiks jäi 19,4% ja IRLil 19% häältest. Täielikult põrusid sotsiaaldemokraadid, kes kogusid 14,8% häältest. Eelmistel valimistel oli neid toetanud 24,5% valimas käinutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles