Vinnis taastati üheks päevaks kunagine näidissovhoostehnikum

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni spordihoones peetud kokkutulekul osalenud meenutasid sovhoosiaega heldimusega – jäi ju sellesse aega nende noorus.
Vinni spordihoones peetud kokkutulekul osalenud meenutasid sovhoosiaega heldimusega – jäi ju sellesse aega nende noorus. Foto: Marianne Loorents

Endise Vinni näidissovhoos­tehnikumi töötajad tähistasid laupäeval sovhoosi asutamise 75. aastapäeva. Vinni spordihoone oli mälestustest nii tulvil, nagu oleks sovhoos üheks päevaks uuesti ellu ärganud.

Sovhoosis bussijuhina töötanud Harri Kuuse elu oli tol ajal ikka väga tormiline. “Päeval vedasin töölisi, öösel taidlejaid,” märkis Kuusk, kes sõidutas peale tööpäeva lõppu klubisse proovi lauljaid-tantsijaid ning viis sihtkohta ka mälumängureid ja sportlasi.

“Sportlastel käis asi nii, et kui nad võitsid, siis jõid kole palju õlut. Pärnust tagasitulek oli hirmus raske. Iga kilomeetri tagant on pissipeatus. Ja kes esimesena pissile läks, tegi jälle järgmise kasti õlut välja,” kirjeldas toonane bussijuht, mida tähendas sportlastega koju tagasi sõita. Niimoodi päeval töölisi ja õhtul isetegevuslasi ning sportlasi sõidutades läbis bussijuht aastas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles