Protestiliikumine jääb

, protestija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirilepingu vastaste meeleavaldus Vabaduse väljakul
Piirilepingu vastaste meeleavaldus Vabaduse väljakul Foto: Mihkel Maripuu

Käesolev aasta on olnud eriline eelkõige suure hulga meeleavalduste poolest. Ilmselt ei ole nii palju meeleavaldusi ühe aasta jooksul olnud ei esimese ega teise vabariigi ajal.Meeleavalduste laine alguseks võib pidada demonstratsiooni kooseluseaduse vastu. Uued meeleavaldused tekkisid seoses esile kerkinud massiimmigratsiooni ohuga. Lisaks EKRE tõrvikurongkäik ning suur põllumeeste demonstratsioon.

Siia võib lisada veel Rahvuslaste Tallinna Klubi korraldatavad igaaastased meeleavaldused. 24. veebruaril toimus rahvaalgatusmarss ning 14. septembril oli pikett, millega nõuti 2003. aastal toimunud Euroopa Liitu astumise rahvahääletuse tühistamist.

Iseloomulik on, et valitsusele alluv peavoolumeedia on iga kord vähendanud meeleavaldustest osavõtjate arvu kordades. Üritustel osalejate hulk on tõesti üsna väike, kui arvestada ohu suurust meie maale ja rahvale. Küllap siis loodetakse ikka sellele, et naaber või keegi teine teeb midagi ära ja ise ei pea kuhugi minema. Ilmselt usub siiski veel üllatavalt suur hulk inimesi pimesi võimumeediat ega vaevu oma peaga mõtlema. Seda võiks nimetada peoks musta katku ajal, kus inimeste huvi piirdub ainult näosaatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles