Kunstinäitus saadab krooni ära

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Sinu RAHAriik tulgu”.
“Sinu RAHAriik tulgu”. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Galeriis avatud Lääne-Viru kunstnike sügisnäitusel “Sinu RAHAriik tulgu” saab palvetada rahaaltaril, kuulata raha häält ja jätta kunstiliselt hüvasti oma armsa krooniga.

“Rahavahetus on tulemas ja kui mingi ühiskonnas toimuv asi panna kunsti vormi, siis saab ta teise tähenduse ja seda asja saab võtta rahulikumalt – siis ta on lahendatud. Rahariik tuleb ja me ei saa midagi teha,” ütles näituse kuraator Riho Hütt. “Inimene on ikka süsteemi jaoks – pead mugandama end arvutimaailma, mobiilimaailma ja rahamaailma tarvis.”

Näitusele “Sinu RAHAriik tulgu” kogunes 22 teost 21 autorilt.

Rahateemat on lahendatud nii klassikalise maalina kui ka eelkõige mõtte väljendamisele keskendunud installatsioonina nagu “Raha hääl”, mida vändates saabki seda häält kuulda. “Võimas asi on see altar - et selle peale tulla,” osutas Riho Hütt raharistile galerii otsaseinas. “Eks elu ongi raha kummardamine ja raha tagaajamine, kõik sõltub paraku rahast. Kui muud väärtused on olemas, on suur asi,” märkis Hütt.

Näituse kuraatori enda tööl istuvad reas kõik rahatähe-kangelased.

Näituse avaakord, kus Kadrina keskkooli abituriendid demonstreerisid mustvalgeid, hallide kroonikoopiatega aktsentueeritud rõivaid, tumedad prillid silmi varjamas, lõi mulje ärasaatmistseremooniale kogunenud kaunitest noortest kroonileskedest, keda ootamas europruudi staatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles