Elukogenud seiklevad arvutiilmas, sära silmas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need 80ndates prouad ja 
härra teavad, et biblioteegis pole tänapäeval enam ainult lugemisvara, vaid seal saab omandada ka arvutitarkusi.
Need 80ndates prouad ja härra teavad, et biblioteegis pole tänapäeval enam ainult lugemisvara, vaid seal saab omandada ka arvutitarkusi. Foto: Marianne Loorents

“Kas said nüüd mu kirja kätte?” küsib üks daamidest õhinal teiselt. Innukalt ja tublilt klõbistavad ligi 80aastased prouad ja härra Lääne-Virumaa keskraamatukogu kaitsvas rüpes arvuti taga.

Hiireklõpsud annavad märku, et vastas istuva sõbra-sõbranna soovid on pärale jõudnud. Kaheksa pensionäri on Rakvere raamatukogus arvutikoolitusel juba neljandat korda ja nad teavad, mis teevad. Teadmistelt on nad ühel tasemel – see tähendab, et erilisi arvuti kasutamise oskusi neil pole.

Seekordseks ülesandeks on toiming, mida hetk tagasi hoolsalt harjutama hakati – meilikonto loomine ja seal kirjade edasi-tagasi põrgatamine. Enne veel olid prouad ja härra pidanud koduse ülesandena välja mõtlema turvalise salajase parooli, millega enda meilikontole pääseda. Et õppetükk on kõigil tehtud suurepäraselt, võib tunni alguses lugeda sobilikku uudist lemmikportaalist või piiluda kauneid fotosid internetiavarusest. Kui meel lahutatud, läheb tööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles