Vilde laureaat “Oskar ja asjad” võlub väikeseid ja suuri

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kivirähk koos "Oskari ja asjadega" pakub ehedat lugemisrõõmu ning aitab luua silda põlvkondade vahele.
Andrus Kivirähk koos "Oskari ja asjadega" pakub ehedat lugemisrõõmu ning aitab luua silda põlvkondade vahele. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Mullune parim vildelik kirjandusteos on Andrus Kiviräha põlvkondadeüleselt haarav ja puudutav “Oskar ja asjad”, otsustas Eduard Vilde kirjandus­auhinna žürii.

Auhinnakomisjoni arutelu käigus selgus, et Andrus Kiviräha vahvast raamatust “Oskar ja asjad” leiab oma nii põngerjas kui ka vanavanem. Lapsevanematelgi on üht-teist kõrva taha panna.

“Seal oli palju minuvanuse lapsepõlvenostalgiat – ka mina olin vanaema juures ja mul oli oma suhe asjadega. Raamat on hästi loetav, paneb tööle kujutluspildid ja fantaasia. See on väga oluline, kuna tänapäeva lapsed kipuvad rohkem sukelduma netimaailma ja loovus jääb tahaplaanile,” sõnas Viru-Jaagupi raamatukogu juhataja Ülle Rajamart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles