Lugemispärlipüüdjate suvi

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatutega suve jooksul sinasõbraks saanud laste nobedate näppude vahel ning Maie Männiste julgustava pilgu all valmisid pärlikeed ja käevõrud.
Raamatutega suve jooksul sinasõbraks saanud laste nobedate näppude vahel ning Maie Männiste julgustava pilgu all valmisid pärlikeed ja käevõrud. Foto: Hilje Pakkanen

Vinni-Pajusti raamatukogu ahvatles lapsed pärleid püüdma: iga loetud raamatu eest sai valida ühe helme. Kes kogus sada, kes kümme, kes kolm – tähtsaim oli, et laps ja raamat said suve jooksul sõpradeks.

Vinni-Pajusti raamatukoguhoidja Maie Männiste sõnul oli pärlipüügi mõte selles, et lapsed tuleksid suvekuudel raamatukokku ja leiaksid lugemiseks midagi meelepärast. “Ettevõtmine oli meil esmakordne, idee pärineb Kunda raamatukogust, kus seda mitu aastat tehtud. Häid mõtteid peab ju ära kasutama,” märkis ta.

Pärlipüüdmisel läksid arvesse nii raamatud kui ka koomiksid ja muu lihtsam lugemisvara. “Tähtis oli anda lastele meeldiv kogemus, et nad üldse raamatukokku tuleksid. Kui tuleb üks laps, tuleb ka teine ja tõmbab omakorda järgmise kaasa. Üllatas, et poisse oli päris palju,” rääkis raamatukoguhoidja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles