Näitus jutustab Eestimaa arheoloogilistest aaretest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lääne-Virumaa keskraamatukogusse jõudis rändnäitus “Arheoloogilised välitööd Eestis 2015”, kus juttu ka Lääne-Virumaa mündiaardest.

Igaaastane rändnäitus on Eesti arheoloogide traditsiooniline ettevõtmine, millega tahetakse igasse Eestimaa nurka jagada teavet möödunud välitööaasta tähelepanuväärseimatest arheoloogilistest avastustest. Neil näitustel on alati olnud ka muinsuskaitselist tegevust tutvustav ja selle tähtsust rõhutav eesmärk.

Näitus koosneb 16 stendist, mis annavad ülevaate Eesti eri paigus tehtud arheoloogide välitööde olulisimatest tulemustest ja põnevaimatest leidudest, mille vanus ulatub kiviajast 19. sajandini. Paar näitusestendi on seotud ka Lääne-Virumaaga, rääkides Eesti suurimast mündiaardest, mis leiti möödunud aastal Uhtna lähedalt Varudi-Vanakülast, ja Rakvere teatrimäe arheoloogilistest väljakaevamistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles