Enne vana lammutamist olgu kindel, et uus saab parem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumi kevadine lõpuaktus. Vilistlaskogu igaaastase stipendiumi, mis antakse parimale lõpetajale, pälvis Anni Kasikov.
Rakvere reaalgümnaasiumi kevadine lõpuaktus. Vilistlaskogu igaaastase stipendiumi, mis antakse parimale lõpetajale, pälvis Anni Kasikov. Foto: Jaanus Lekk, kuvatõmmis

Samal teemal: Piret Tamm “Reaalgümnaasiumi hoolekogu mõtteid” (29. septembril Virumaa Teatajas).

On üksjagu sümboolne, et 29. septembril poolteisel küljel Rakverre riigigümnaasiumi rajamist käsitlenud Virumaa Teataja esiküljelugu kannab pealkirja “Kallist lauda pole ikka tööle saadud”. Kes tahes otsustasid, et 30 000 eurot maksev koosolekulaud aitaks linna juhtimist kõige tõhusamalt uuele tasemele viia, lähtusid ilmselt parimatest kavatsustest. Ent üllaimadki plaanid manduvad, kui tuginevad analüüsi asemel pigem soovmõtlemisele.

Uljast unistamist senisest sootuks kvaliteetsemast haridusest ja tõhusamast ressursikasutusest nähtub ka riigigümnaasiumi rajamise arutelus. Praktikas tähendab plaan Rakvere gümnaasiumi (RG) ja reaalgümnaasiumi (RRG) muutmist põhikoolideks ning 10.–12. klasside õpilaste koondamist Euroopa Liidu rahasüsti toel rajatavasse moodsasse koolimajja.

Eksperimenteerimist linnavolikogu mööbliga võib pidada kulukaks, ent suhteliselt ohutuks ettevõtmiseks. Sama ei kehti aga aastakümneid korralikult toiminud koolisüsteemi lammutamise kohta ilma kindluseta, et asemel loodav tuleb parem ja tagab soovitud eesmärkide saavutamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles