Naiselikkuse ehe Grotesk

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Valgemäe.
Katrin Valgemäe. Foto: Mari Rohtla/Rakvere Teater

Rakvere teatrigaleriis avatud Katrin Valgemäe maalinäitus “Hingelt olen ma romantik, kuid elu on läinud labaseks” toob vaatajate ette naiseks olemise. Julmalt ja ilustamata.

Maalikunstnik Katrin Valgemäe õpib Eesti kunstiakadeemia magistrantuuris ja tegeleb peamiselt inim­olemuse mõtestamisega. Ta käsitleb naise sotsiaalset identiteeti. Kunstnik eksponeerib näitusel pikema perioodi vältel valminud loomingut. “Ta on maalinud palju naiste portreesid ning käsitlenud naiselikkuse teemat eri aspektidest. Tegemist on lahtise käega maalijaga ja väga hea joonistajaga. Vanema generatsiooni kunstnikud on võrrelnud teda välismaa korüfeedega,” kõneles Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik.

Varik rääkis, et maalikunsti tuli Katrin Valgemäe äri ja kinnisvaraga tegelemise juurest. “Selline teist tüüpi inimene, kunstis hiline ärkaja,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles