Rootsi õpetajad: Eesti kool meenutab 60. aastaid – parimas mõttes

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumis tegi Rootsi külalistele ringkäigu õpetaja Reet Bobõlski (keskel seelikuga). Õpilasesinduse liikmed aga näitasid, kuidas valmistus kool sama päeva õhtul toimunud Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalürituseks.
Rakvere gümnaasiumis tegi Rootsi külalistele ringkäigu õpetaja Reet Bobõlski (keskel seelikuga). Õpilasesinduse liikmed aga näitasid, kuidas valmistus kool sama päeva õhtul toimunud Rakvere gümnaasiumi filmifestivali finaalürituseks. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud nädalal Rakveret ja mitut Virumaa kooli väisanud Rootsi majandusõpetajad Johanna Brick, Cecilia Ebeling, Carl Johan Evers, Robert Andre Mayer, Edina Dimiraca, Bodil Zetterman-Hanson ning Lena Preutz leidsid, et Eestil ei tasuks hariduses mõtlematult tegutseda ning Rootsi või Soome ei peaks alati eeskujuks olema.

Rootslastele torkas Eesti koolis silma õpetajate ja õpilaste soe läbisaamine, samuti see, et tehakse koostööd. “Õpilased teevad õpetajatega koostööd, aga ka õpetajad omavahel, õppeained on seotud, see on suur pluss,” kiitis Lena Preutz siinset süsteemi.

Vestlusringis tõid külalised välja, et Rootsi koolides on olukord pisut keerulisem, sest suhted õpilaste ja õpetajate vahel ei ole nii head, direktorid võivad olla aga usaldamatud õpetajate suhtes. Näiteks võib direktor õpilase kaebuse peale alandada õpetajal palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles