Põhja-Eesti toit võiks olla lilleline

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurel mungalillel kõlbavad süüa kõik maapealsed osad, mõrkja maitse tõttu on mõistlik seda taime liharoogade kaunistamisel ja ka maitsestamisel kasutada.
Suurel mungalillel kõlbavad süüa kõik maapealsed osad, mõrkja maitse tõttu on mõistlik seda taime liharoogade kaunistamisel ja ka maitsestamisel kasutada. Foto: shutterstock.com

Põhja-Eesti toidukultuuri uurinud Haapsalu kutsehariduskeskuse õpetaja Aili Tervonen pakkus välja, et siinkandis võiks esitleda toitu läbi lillede.

Kui koostööprojekti “Põhja-Eesti kohalik toit” eestvedajad palusid Aili Tervonenil uurida, milline piirkonna toit üldse on ja kas mingeid erisusi leidub, jõudis ta ühist joont otsides just lilledeni.

“Söödavate õite kasutamine on tõusev trend ja saaks ka rõhutada nende seost traditsioonilise lilltikandiga rahvariiete käistel,” kõneles Tervonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles