Traktor, teleskoop ja tsikkel mahuvad ühte akordi

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Mäe meelitab muusika välja paljudest pillidest: kitarrist, bandžost, mandoliinist, plokkflöödist, ­Havai kitarrist ja Iiri buzukist ...
Olev Mäe meelitab muusika välja paljudest pillidest: kitarrist, bandžost, mandoliinist, plokkflöödist, ­Havai kitarrist ja Iiri buzukist ... Foto: Meelis Meilbaum

Olev Mäe on mees nagu orkester. Nii otseses mõttes – ta võib teie peole tulla üksinda ja te ei saa arugi, et lavalaudadel on vaid üks mees, tantsumuusika on sama hästi kui orkestritäie muusikute näppude alt tulnud – kui ka kaudses tähenduses: asju, mida ta teha armastab ja teebki, on väga palju.

Üksi lavale minna pole siiski Olevi esimene valik. Ta eelistab seda teha kaaslaste seltsis ja bände, kus ta tegutsenud on, võib nimetada üsna mitu. Keskkoolipäevil lõi ta koos sõpradega ansambli Omikron, millest sai esimene veidi aega rõõmsalt vidistanud pääsuke. Hoopis kaua on elus püsinud ansambel Münt. 34 aastat on möödas päevast, mida võib lugeda Mündi sünnipäevaks. Ja Münt oli omal ajal kuum sõna. Ansambel tegutseb aga ikka veel.

“Jah, alles veebruaris oli meil tore esinemine,” meenutab Olev Mäe heatujuliselt. “Kiiklas rahvatantsijate peol,” täpsustab ta. Suurem osa bändimehi tegutsevad ansamblis selle sünnist peale, ja kuigi esinemisi enam palju ette ei tule, vahest nii kolm-neli korda aastas, ei ole Münt siiski hääbunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles