Linn ostis kaamerad, aga kasutada ei saa

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere turvakaamerate salvestistest lõviosa näevad vaid riigiasutused, omavalitsusametnikud peavad leppima koorukestega.
Rakvere turvakaamerate salvestistest lõviosa näevad vaid riigiasutused, omavalitsusametnikud peavad leppima koorukestega. Foto: Tairo Lutter

Kinnitamata andmetel on mitme omavalitsuse ametnikud tõusnud tagajalgadele, sest linn või vald peab maksma turvakaamerate eest, mida ise suurt kasutada ei saa.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop soovis vaadata kesklinna turvakaamerate salvestisi, et näha, kas üleeelmisel laupäeval kesklinnas juhtunud õõvastav intsident jäi ka videolindile. Aga võta näpust – riik ei luba.

Andmekaitseinspektsiooni avalike suhete nõunik Maire Iro ütles, et õigusrikkumiste avastamiseks võib korrakaitseorgan kaameraid kasutada ja paljud omavalitsused seda sageli avaliku korra tagamiseks ka teevad. “Avalikus kohas käitumise üle teostavad järelevalvet nii politsei kui ka valla- või linnavalitsus,” selgitas Iro. “See, millises olukorras sekkub politsei ja milliste korrakaitseliste eesmärkide täitmine on kohaliku omavalitsuse ülesanne, on määratletud korrakaitseseaduses ja -lepingutes.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles