Hanno Tikkerbär - inimfüüsise insener

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Tikkerbär.
Hanno Tikkerbär. Foto: Marianne Loorents

Kirglikkus, tõenduspõhisus ja pühendumus – omadused, mis üdini iseloomulikud füsioterapeut Hanno Tikkerbärile (25). Kadrina päritolu noorele mehele, keda hinnatakse ja arvatakse juba praegu asjatundjate sekka.

Moodsas Aqva spordikeskuses on trennid ammu läbi, kuid füsioterapeut Hanno Tikkerbär aitab hilisel tunnil abivajajaid. Kiiresti üles ja aeglaselt – aeg-la-selt alla-rütmis jõuharjutusi teevad tema juhendamisel ränkadest vigastustest taastuvad mürakad rammumehed. Täna on käinud vastuvõtul tublid töörügajad, kel “hiirekäsi” või põrgulikult valutav pea. Painduvad noorsportlased, kes saavad medalid kaela ... tulevikus. Muidugi ka liigagi tugevalt eesmärgile pühendunud harrastussportlased, kes on end valmis igal järgmisel maratonil oimetuks jooksma.

“Rahu.” Tundub, et hetk tagasi ütles Tikkerbär just niimoodi. Mingi seletamatu tasakaal on kõiges, mida ta räägib valjusti ja mille üle mõtleb vaikides. Kaebuste kaardistamine aitab tal teha täppisteadust – taastada põhjuseid uurides ja välja juurides abivajaja terviklikkus. Tasa ja targu, siinsamas spordikeskuses, kus andumusega tegutsemine on igasse saali sisse kirjutatud. Nii ka füsioterapeut Tikkerbäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles