Kallis seapõleti rändab Moldovasse

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova külalistel jagus loomsete jäätmete käitlemise tehases uudistamist küllaga ning Tarmo Terav (hallis) pidi vastama väga suurele hulgale küsimustele.
Moldova külalistel jagus loomsete jäätmete käitlemise tehases uudistamist küllaga ning Tarmo Terav (hallis) pidi vastama väga suurele hulgale küsimustele. Foto: Marianne Loorents

Koos paigaldusega ligi veerand miljonit eurot maksma läinud ning seni tegevusetult seisnud mobiilne põletusahi Hurikan 1000E saab peagi uue peremehe ning viiakse Eestist minema.

Neljapäeval käisid Ebaveres Hurikani, aga ka AS-i Vireen loomsete jäätmete käitlemise tehast uudistamas külalised Moldovast, kes saavadki lähiajal põleti uuteks omanikeks.

Moldova suursaadik Inga Ionesii ütles, et Moldovas puudub võimalus loomsete jäätmete käitlemiseks ning põleti täidab Euroopa Komisjoni seatud esialgsed nõudmised. “Aga kindlasti on meil vaja ka analoogset tehast,” lausus suursaadik ja lisas, et loomsete jäätmete käitlemisega tegelemine on üks tingimusi Moldova pääsemiseks Euroopa Liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles