Jäneda mõisa tööhobuste tall sai uue katuse

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta Täku Tallil on nüüd uus ja vastupidav katus. Piibe maanteelt lossini viiv tee aga rekonstrueeriti ja rajati korralikud parklad.
Musta Täku Tallil on nüüd uus ja vastupidav katus. Piibe maanteelt lossini viiv tee aga rekonstrueeriti ja rajati korralikud parklad. Foto: Tapa vallavalitsus

Jäneda Musta Täku Tallil on nüüd korralik katus. “Plekitööd on tehtud, nipet-näpet on veel teha, aga tööd on jõudnud lõppfaasi,” ütles Musta Täku Talli haldava OÜ Jäneda Mõis tegevdirektor Enno Must.

Kolmesadat külalist lahedalt pidutsema mahutav tuntud kõrts, kus ka iga päev süüa saab, asub muinsuskaitse all olevas hoones. Kunagine ajalooline Jäneda mõisa tööhobuste tall on ehitatud 1888. aastal.

“Katuse seisukord on ülimalt oluline. Kui see on korras, säilib ka hoone,” sõnas Enno Must. Ta rääkis, et algselt ehitatud katust oli hiljem tõrvatud ning 1980-ndatel kaeti see eterniidiga. “Sellest ajast peale oli katus remondita vastu pidanud, kuid eks see oli juba väga kehvas seisukorras ning tööde ettevõtmise tingis reaalne vajadus,” kõneles Must.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles