Inju mesilinnutragöödia nörritab mesinikke

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesinik Enn Sildoja sõnul ei ole temal ega ta ametivendadel võimalik hävinevate mesilasperede eest kahjunõuet esitada.
Mesinik Enn Sildoja sõnul ei ole temal ega ta ametivendadel võimalik hävinevate mesilasperede eest kahjunõuet esitada. Foto: Agnes Aus

Pandivere peretalude päeval oli uksed külastajatele avanud ka Mesilinnu talu Järvajõe külas. Talu peremees mesinik Enn Sildoja ei saanud külastajate küsimusterahe all hetkekski puhata. Kõige enam huvitas meetalu uudistama tulnuid, kas mesinik nõelata saamist kardab ning kuidas seda vältida.

Enn Sildoja ütles, et tema nõelamist enam ei karda, kuna on sellega harjunud. Meestel aga soovitas ta mesitaru lähedale mineku eel vältida habemeajamisvedeliku kasutamist. “Siis on mesilased näos kinni,” lausus mesinik, kes on mesilastega tõsiselt toimetanud ligikaudu viis aastat, alguses koos äiaga, kes on mesindusega tegelenud juba 1963. aastast.

Tegelikult pole mesilased Sildoja sõnul sugugi agressiivsed ega ründa inimest niisama heast peast. Vastupidi võib aga juhtuda küll. Seda, et inimese mõtlematusest mesilastele suur kahju tekib, näitas Sildoja sõnul hiljutine juhtum Vinni vallas, kus hukkus pärast rapsipõldude pritsimist hulk mesilasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles