100 Virumaa meest tantsib ja laulab Soome sajandi auks

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste tantsupidu KOLM.
Meeste tantsupidu KOLM. Foto: Marianne Loorents

Sada Virumaa meest teeb Lapual mehise etteaste: 50 laulja ja 50 tantsija kanda on üks pilt Soome vabariigi 100. aastpäevale pühendatud tantsuetenduses “Mies”.

Tantsuetenduses “Mies”, mis toimub 5. augustil, osaleb Soome riigi sünniaastast inspireeritult 1917 meest. Soome 100. aastapäeva tähistava suurejoonelise etenduse lavastab Lapual koreograaf Ari Numminen, keda virulased teavad kui Rakvere teatris Eesti ja Soome ühisprojektina valminud lavastuse “Köök/Keittiö” lavastajat.

Rakvere rühma koordinaator Kaoke Kärdi rääkis, et ettevõtmise juured ulatuvad kolmanda meeste tantsupeoni, kus esines Lapua linnavalitsuse meesrühm, keda juhendasid Jane Rätsep ja Kairit Pihlak. “Nad olid sellest nii vaimustuses, et tahtsid ka midagi niisugust korraldada,” nimetas ta. “Kuna aga soomlastel puudub selline tantsupidude traditsioon nagu eestlastel, ei õnnestu suurt tantsupidu teha ja nad teevad tantsuetenduse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles