Kinnisvaraturg soosib üürile andmist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterid.
Korterid. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Lääne-Virumaa kinnisvaraturg on praegu aktiivne, vähemalt võrreldes eelmiste aastate suvedega, lausus Virumaa Invest OÜ kinnisvaramaakler Olev Rohumäe. “Ülekuumenemist hetkel näha ei ole ning parema meelega antakse kinnisvara üürile, kui müüakse,” ütles Rohumäe ja lisas, et kinnisvaraomanikel on praegu oma vara tulusam müüa kui eelmisel aastal.

Mis puudutab maapiirkondi, siis võib Rohumäe sõnul näha kaht peamist tendentsi. “Vanemad üksi jäänud inimesed, kes ei tule enam üksi toime ja vajavad rohkem sotsiaalteenuseid, müüvad oma maja maha ning ostavad linnas korteri. Samas on üha enam noori nõus ostma maamaju, ja seda nii suve- kui ka päriskoduks,” kirjeldas Olev Rohumäe praegust asjade seisu.

Seda, et noored varasemast rohkem oma pilgu maa suunas pööravad, võib osalt seletada praegusaja inimeste suurema privaatsusvajadusega, leidis Rohumäe. “Nõukogudeaegne 600-ruutmeetrine krunt jääb tänapäeva inimesele väikseks,” nentis Rohumäe ja lisas, et ilmselt jaguks arendajatele edaspidi üksjagu mõtteainet, kuidas linnakeskkonda kinnisvara soetajate huvidele vastu tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles