Harrastusteater KaRakTer: amatöörid kompimas professionaalsuse piire

Martin Pent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiilinäide lavastuse “Mida talle öelda ehk Tigu” proovidest: paremal Robin Täpp ja Alina Klimova KaRakTerist, all abijõuna Alice Siil Rakvere Linnanoorte Näitetrupist.
Stiilinäide lavastuse “Mida talle öelda ehk Tigu” proovidest: paremal Robin Täpp ja Alina Klimova KaRakTerist, all abijõuna Alice Siil Rakvere Linnanoorte Näitetrupist. Foto: 2 x Evelin Sammel, montaaž

Peaaegu neli ja pool aastat tegutsenud harrastusnäitlejate trupp KaRakTer ilmub peatselt lavale taas uue tükiga. Millises suunas trupp edasi liigub, on raske öelda, kuid edasiminek on olnud märgatav, tõdes trupi esindaja Ivo Leek.

Illustreerimiseks tõi Leek lihtsa näite: “Kui alustasime, avaldasime kuulutuse “Rakveres alustab tegevust täiskasvanute näitering”. Praeguseks nimetame end juba nimega KaRakTer teater.” Et asjaarmastajalikust põlve otsas nokitsemisest on juba ammu minevik saanud, annab tunnistust seegi, et mängitakse ka koos kutseliste näitlejatega ning kaasa on tehtud professionaalsetes teatriteski.

Uue näidendi, mille autoriks on Ray Cooney ning pealkirjaks “Igaühele oma”, lavastamisse on aga kaasatud ka välismaiseid jõude. Nimelt on Eesti, Läti ja Leedu harrastusteatrite ühisprojekti raames saabunud KaRakTeri juurde Leedu lavastaja Nerijus Gedminas. Lavastajate “vahetuse” tulemusena sai omakorda Leedumaale kogemusi omandama minna trupi alaline lavastaja Tiit Alte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles