Linda Metsaorg: suleliste kaudu teadusesse

Peep Linno
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetke pärast hakkavad Linda Metsaoru huulilt kõlama merelindude nimetused.
Hetke pärast hakkavad Linda Metsaoru huulilt kõlama merelindude nimetused. Foto: Peep Linno

Turbuneemes elava looduspedagoogi Linda Metsaoruga on kindlasti paljud koolipõlves loodusradadel matkates kokku puutunud. Staažikas pedagoog jätkab Lahemaal oma huvialaga.

Kõrgelt tunnustatud looduspedagoog Linda Metsaorg on Eesti Looduskaitse Seltsi asutajaliige ja Eesti Ornitoloogiaühingu auliige. Ta on töötanud Tallinna noorte loodussõprade maja direktorina ning mitukümmend aastat õpetajana Tallinna 3. keskkoolis. Metsaorg korraldab praeguseni oma õpilastega loodusretki ja koostab loodusprogramme, juhib kodukohas Turbuneemes Eru Lahe Rannarahva Seltsi tegevust ning on sinna rajanud mitu looduse õpperada.

Metsaoru loodusalased teadmised on väga laialdased, aga tema puhul väärivad meri, linnud ja linnuvaatlused eraldi äramärkimist. Lahemaa ringkondades kutsutakse teda siin-seal hellitavalt Linnutädiks ning ta ise tunnistab, et tõepoolest – kõik sai alguse lindudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles