Kamalambal saab rahvusroogi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamalammas osutus möödunud aastal väga populaarseks ürituseks. H    uvilisi oodatakse palju tänavugi, sest maitsvate eksootiliste roogadega on kohal mitmed tegijad.
Kamalammas osutus möödunud aastal väga populaarseks ürituseks. H uvilisi oodatakse palju tänavugi, sest maitsvate eksootiliste roogadega on kohal mitmed tegijad. Foto: Kasper Mäe

Homme tähistatakse rahvusvahelist rahvuste päeva ja sel puhul toimub täna Rakvere Keskväljakul teist korda menukas rahvustoitude festival Kamalammas. Toiduvalmistajad ja esinejad on Rakvere ja Virumaaga seotud inimesed, kes pole rahvuselt eestlased: nii Eestimaal sündinud inimesed kui ka lühemalt või pikemalt Virumaaga seotud välismaalased.

Näiteks Vao Kööki esindavad Kamalambal albaanlased ja ukrainlased, kes pakuvad näiteks rohelist borši, dranik’e, byrek’i ja karkade teed. Alles hiljuti Rakverre saabunud sotsiaalkeskuse vabatahtlik Cecile Prantsusmaalt pakub aga prantsuse pirukat quiche’i.

Rakvere ukraina kogukonna vokaalansambli Barvinok liikmed esinevad rahvustoitude päeval kultuurilaval ja valmistavad tuntud ukraina toite, nagu borš, vareenikud, dranik’id ja pirukad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles