Külalisena Jaapanis Cerri balletiteatris

, vabakutseline tantsija ja balletiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna balletikooli lõpetanud rakverlane Mehis Saaber osales septembris Machida balletifestivalil.
Tallinna balletikooli lõpetanud rakverlane Mehis Saaber osales septembris Machida balletifestivalil. Foto: Erakogu

Sain kutse Jaapanist Cerri balletiteatrilt tulla tantsima originaallavastuse “Brilliant” katkendis meessolisti osa ning esitama seda septembris Machida balletifestivalil. Üks Cerri balletiteatri tantsija osales 2016. aastal Rakvere kevadisel balletigalal ja sealt algas meie tihedam suhtlus, mille tulemusena on arutlusel ka 2018. aasta plaanid.

Olles õppinud pärast Tallinna balletikooli lõpetamist ülikoolis jaapani keele ja kultuuri erialal, oli see väga hea võimalus külastada taas Jaapanit ja vaadelda sealset tantsumaailma. Jaapanis esinemine on olnud üks mu pikaaegsemaid unistusi ja sai nüüd võimalikuks. Lendasin Jaapanisse 10. septembril ja tagasi jõudsin 19. septembri õhtupoolikul. Minu reisi toetas ka Eesti Kutseliste Tantsijate Loomeliit.

Enne proove oli mul kolm päeva ­aega ringi vaadata. Jõudsin külastada ­kunagiste esimeste šogunite asupaika ­Kamakurat ja Enoshima saart, Hakone vulkaanilist ala, kus on tava keeta ­kuumaveeallikas musta värvi muna, mis ­pikendavat eluiga, ning Tokyos kuulsat elektri- ja animepiirkonda Akihabarat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles