Auaste ja amet

Kristjan Svirgsden
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Svirgsden.
Kristjan Svirgsden. Foto: Marianne Loorents

Nende valimiste juurde ei tahaks enam kuidagi tulla. Aga pääsu pole. Alles me valisime. Ja nüüd valime. Ja siis valime jälle. Riigikogu.

Täitevvõimu juurde pürgijaid on 11 804! On siis tõesti nii magus? Mesi? Mul on selle suhtes diabeet. Aga ära iial ütle iial. Sõjaväes olin auastmelt jefreitor. Ehk siis kapral. Ametilt jälle, see tähendab kohustuste järgi, jao komandör. See tähendab siis seersanti.

See oli õhutõrjeväeosa. Täitsime rakette kütusega. Renoveerimise käigus tegin kogu tehnoloogia endale nii selgeks, et muutusin asendamatuks. Keda teatavasti pole olemas. Sain selle jaama ülemaks. Ameti järgi vähemalt “praporštšiku” ehk siis ohvitseri auaste. Aga kapral. Osutusin ilma valimisteta ohvitseriks valituks. Palka sain auaste pluss amet pluss amet. Võrdub 40.60. Kui arvestada, et soldatid said 3.60, siis võib ütelda küll, et olin väeteenistuses nagu riigikogulase palga peal. Võib olla, et see neid kandidaate paelubki. Või mitte?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles