Kultuurirahvas valimistel: komeedid ja kukkujad

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiste käigul hoiab silma peal Velvo Väli (keskel) koos Rannar Vassiljevi (vasakul) ja Eerik Lumistega.
Valimiste käigul hoiab silma peal Velvo Väli (keskel) koos Rannar Vassiljevi (vasakul) ja Eerik Lumistega. Foto: Meelis Meilbaum

​Kulturiinimesi kandideeris kohalike omavalitsuste valimistel nii erakondade kui ka valimisliitude nimekirjas. Särava esituse tegi esimest korda Kadrina vallas kandideerinud Üllar Saaremäe.

Kultuurirahva häälesaak jäi valimistel keskmiste hulka, enamasti 10 ja 30 vahele, ning päris häälteta kunstiinimesed ei jäänud. Volikogude esialgsesse koosseisu jõudis kultuurirahvast napilt. Paar kultuuriga lähedalt seotud inimest sai taas rahvalt volituse neid kohalikus võimuorganis esindada, samas pudenes välja mitu eelmisse volikogu koosseisu kuulunud loovisikut.

Rakvere linnavolikogus jätkab 86 häält kogunud Velvo Väli Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ning Tapa vallavolikogus 104 häält saanud reformierakondlane Reigo Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles