Üksikkandidaat osutas elektroonilise hääletuse puudustele

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere linnas üksikkandidaadina kohalikel valimistel osalenud Virgo Kruve esitas vabariigi valimiskomisjonile kaebuse, kus soovis elektroonilise hääletuse tulemused tühistada, sest valijarakendus ei võimaldanud tema hinnangul vabalt valida ning hääli koguti ja loeti teisiti, kui seaduses nõutud.

Üleeile kogunenud vabariigi valimiskomisjon otsustas jätta Kruve viimatise, kolmanda kaebuse rahuldamata ning selgitada kaebajale, et elektrooniline hääletamine on korraldatud seadusekohaselt.

Nimetatud kaebus oli järjeks rakverlase kahele eelmisele kaebusele, mis ta esitas kuu alguses ning millest üks puudutas elektroonilise hääletuse vabadust ja teine häälte kogumist. “Minu hinnangul toimus elektrooniline hääletamine erinevalt seaduses sätestatust,” rääkis Virgo Kruve. “Esiteks puudus elektrooniliselt hääletajal vabadus anda tühi sedel, millele vastab jaoskonnas tühi või rikutud sedel. See oleks samavõrd piirav kui riigikogul lubada kasutada ainult poolthääletamise nuppu.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles