Kolm vaadet käopesale: McMurphyde tõetund

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakverre maandus McMurphyde parv. Tõnu Kark (vasakult). Hannes Kaljujärv. 
Üllar Saaremäe. 1985. 2004. 2017. Tunnikeseks. Pihtima rolli tagamaadest.
Rakverre maandus McMurphyde parv. Tõnu Kark (vasakult). Hannes Kaljujärv. Üllar Saaremäe. 1985. 2004. 2017. Tunnikeseks. Pihtima rolli tagamaadest. Foto: 6 x Helen Solovjev/Rakvere Teater, montaaž

Rakverre maandus McMurphyde parv. Tõnu Kark. Hannes Kaljujärv. Üllar Saaremäe. 1985. 2004. 2017. Tunnikeseks. Pihtima rolli tagamaadest.

Kas kolm on parv? On küll. Vähemalt siis, kui asi on McMur­phy(de)s. Rakvere teatri suur saal on rahvast peaaegu täis, kui leiab aset teatriajalooline moment ja lavale astub korraga kolm eri aegadel McMurphyt kehastanud näitlejat: Tõnu Kark, Hannes Kaljujärv ja Üllar Saaremäe. Et kõnelda sarjas “RT vestleb” rollidest ja lavastustest.

Samavõrd, kui olid erinevad lavastuste ajastud – nõukogude stagnatsiooni murenemise algust tähistanud esimestest vabamatest tuulteiilidest Mihhail Gorbatšovi valitsusajal kuni tänase päevani, mil on jõudnud täiskasvanuks saada Eesti vabariigis sündinud lapsed –, on olnud erinevad lavastuste kontseptsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles