Rakvere linn kaotas kohtulahingu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tark Maja.
Tark Maja. Foto: Marianne Loorents

Viru maakohtu kohtunik Marika Leimann ei rahuldanud tsiviilasjas Rakvere linna hagi pankrotis sihtasutuse Virumaa Kompetentsikeskus vastu võlausaldajate 10. oktoobril toimunud üldkoosoleku otsuse kehtetuks tunnistamiseks.

Kohtuotsus tehti teatavaks 3. novembril. Sellele on õigus 30 päeva jooksul esitada apellatsioonikaebus Tartu ringkonnakohtule.

Rakvere linna lepingulise esindaja vandeadvokaadi Küllike Nammi sõnul on hagi esitamise peamine argument, et pankrotihaldur rikkus võlausaldajate nõuete kaitsmise koosolekust teavitamise korda. Nimelt avaldas pankrotihaldur 4. oktoobril väljaandes Ametlikud Teadaanded teate, et 10. oktoobril toimub võlausaldajate üldkoosolek, mis on 14. septembril alanud üldkoosoleku jätk. Hageja hinnangul peab pankrotihaldur teatama nõuete kaitsmise koosolekust vähemalt 15 päeva ette. Seega on rikutud seadusest tulenevat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles