Unistuste erakoolid avasid uksed Virumaa eripedagoogidele

, Haljala kooli sotsiaalpedagoog, Lääne-Virumaa sotsiaalpedagoogide ainesektsiooni juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: GEORG KÕRRE/PM/Scanpix Baltics

Läinud nädalal korraldas Lääne-Virumaa sotsiaalpedagoogide sektsioon tugi­spetsialistidele õppepäeva kahes Tallinna erakoolis, mille raames koguti väärt teadmisi eri õpetamismeetoditest.

Emili koolis avati käesoleval õppeaastal nii esimesed kui ka teised klassid ja direktor Indrek Lillemägi rääkis kooli saamisloost ning tutvustas õppekorralduse põhimõtteid. Tegemist on üldharidusliku erakooliga, mis lähtub Eesti riiklikust õppekavast. Kasutatakse õppijakeskset metoodikat ning toetatakse lapse terviklikku arengut. Koolijuhi sõnul osalevad hindamisprotsessis aktiivselt nii õpilane, õpetaja kui ka lapsevanem. Klassis õpib kuni 17 õpilast ning tundides on õpetajatel abiks abiõpetajad. Aitamaks kaasa laste liikumisharjumuse kujunemisele, mööduvad koolipäeva kaks pikka õuevahetundi õppehoone kõrval parkides mängides.

Lillemägi lisas, et on väga oluline pöörata tähelepanu laste õppimis- ning avastamissoovi säilitamisele. Seetõttu õpetatakse esimeses klassis programmeerimist ja süvendatult inglise keelt. Märkimist väärib seegi, et klassikalisi koduseid töid Emili koolis ei anta ning õpitakse  peamiselt koolis. Tõsi, oodatakse, et iga laps loeks kodus koos vanemaga või üksi nii kooli soovitatud kui ka vabalt valitud meelepäraseid raamatuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles