Kuu kutsus kokku Siuru sõbrad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luulet loevad igavuse-igaviku otsijad Jaune Kimmel (vasakul) ja Grete ­Jürgenson.
Luulet loevad igavuse-igaviku otsijad Jaune Kimmel (vasakul) ja Grete ­Jürgenson. Foto: Helen Solovjev/Rakvere Teater

Keset Marie Underi luuletust “Ekstaas” lõi seinakell Rakvere teatri kohvikus rahulikult seitse lööki. Luule- ja jutuõhtute sari, mille pealkiri “Kuu kutse” on kantud Kristjan Jaak Petersoni luuletusest “Kuu” – “Kas siis selle maa keel ...” –, hakkas vaikselt kerima. Kuulama oli kogunenud igas eas luulehuvilisi.

“Kuu kutse” algatajad, noored näitlejad Jaune Kimmel ja Grete Jürgenson ütlesid, et püüavadki luuleüritustega seda igavust-igavikku otsida. “See on suur au, suur rõõm ja suur närv,” tunnistas Grete Jürgenson arvuka publiku ette astudes.

Sarja avaõhtul võeti kõneks kirjandusrühmituse Siuru liikmete värvikamad elu- ja loominguseigad. Näitlejannade esituses kõlas Marie Underi, Friedebert Tuglase, Johannes Barbaruse, August Alle, August Gailiti ja Henrik Visnapuu luule. Artur Adsoni võrukeelseid värsse esitas Lõuna-Eestist pärit näitleja Tarmo Tagamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles