Tantsusammud jäid tegemata: selleks on 100aastane Leontine liiga noor

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leontine Kollomi tuba täidavad lillesülemid, millega kõrges eas sünnipäevalaps läinud laupäeval üle külvati.
Leontine Kollomi tuba täidavad lillesülemid, millega kõrges eas sünnipäevalaps läinud laupäeval üle külvati. Foto: Marianne Loorents

Laupäeval sajandat sünnipäeva tähistanud Rakveres elav proua Leontine Kollom lööb laulu lahti. Hääl käriseb veidi, sest juubelipidustused lähedaste seltsis olid kui väike laulupidu.

Lähedasi on nii kõrges eas Leontinel palju. Praeguseks manala teele läinud pojal on neli tütart. “Tema tahtis poega, aga muretses õnneks neli tütart, kes on minu meelest kullatükid,” kiidab proua oma lapselapsi. Tunnustavate sõnadeta ei jää ka üheksa lapselapselast ja viis lapselapselapselast, kellest noorim kõigest ühe kuu vanune.

Laulda on Leontine armastanud kogu aeg. Laulu pani ta ka oma kõige suurema südamevalu, kui lahkus tema ainus poeg. “Olen praegugi liigõnnetu, sest seda ei saa südamest välja,” lausub juubilar, kellel seda laulu lauldes silmad märjaks lähevad. Leontine ütleb, et rohkem pole ta sõnu seadnud, sest haridust on ta saanud vähe, kõigest kolm klassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles