Haljala hakkab konkursiga valla sümboolikat otsima

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vapp.
Haljala vapp. Foto: Internet

Haljala vallavolikogu andis vallavalitsusele nõusoleku korraldada konkurss, kuhu kaasatakse riigikantselei sümboolikanõunik, leidmaks sümboolika Vihula ja Haljala valla ühinemisel tekkinud uuele Haljala vallale. Konkursi korraldamise otsusele eelnes neljapäevaõhtusel volikogu istungil arutelu, kas konkurssi üldse korraldada või jätkata senise Haljala valla sümboolikaga.

Volikogu liige Koidu Saamot leidis, et Haljala valla praegusel vapil on mõlemat omavalitsust iseloomustavad sümbolid: haldjas viitab Haljalale ja sinine meri Vihulale. Et uue sümboolika saamine on pikk ja keeruline protsess, võiks jätkata olemasolevaga. Ka Anti Puusepp ütles, et kuna kaks omavalitsust ühinesid suuresti kunagise Haljala kihelkonna piirides, sobiks jätkata praeguse Haljala sümboolikaga.

Sellega polnud aga nõus Annika Hallimäe. “Omavalitsusel on Haljala nimi, nüüd võiks anda vapile võimaluse,” ütles volikogu liige. Hallimäe viitas asjaolule, et endisele Vihula vallale omast on vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles