Paku Jaani pidu pani rõõmupisarad voolama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere muusikakooli asutaja legendaarse muusikamehe Jaan Paku auks peetud XVI kammeransamblite festival ja noorte muusikute pidu on saanud ajalooks. Kohale tulid noored ansamblid nii idast kui ka läänest, põhjast ja lõunast ning kokku sai üks hea pidu, sest mütsiga lööma ei saabunud keegi.

Laupäeval andis iga ansambel endast parima, et pühapäevasel lõppkontserdil esineda, aga paraku pidi žürii tegema raske valiku, sest kaks päeva järjest ju pikalt pidu ei pea. Esinemise elevuse ja ärevuse maandas laupäeva õhtul imemaitsva tordi mekkimine, sel moel möödus žürii otsuse ootamine kiiremini.

Seekord hindasid noori žüriis väga noored, kuid juba ilma teinud liikmed: Evita Lohu (klaver), Joosep Reimaa (viiul) ja Karl Erik Laas (tšello). Välja valiti 15 parimatest parimat ansamblit, kes pühapäeval teist korda rahva ette astusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles