Kõva märk: 8. CADrina pani tulevased insenerid joonestama laulukaart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel oli pisikene Kadrina maakonna tuiksoon – hommikust hilisõhtuni jagus viies kohas üle alevi võistluspinget ja tegutsemislusti. Hellitusnimega nuti- ja itifestivalil möllasid suured ja väikesed tehnikahuvilised. 

Peale lõunat tuiskavad lasteaia- ja algkooliealised nutihuvilised mööda rahvamaja. Derek Tuulik on ametis masina ehitamisega. Hoolimata sellest, et ta ise ei teagi, mis sest täpselt tuleb. Mis siis, et ta käsi on sidemes. “Ehitan väikest masinat, aga see võib katki minna. Käsi haiget ei tee ja inseneriks ... ma ei tea, kas ma tahan hakata,” vuristab koolipoiss vastuseid. “Väike leiutaja olen küll,” lisab Derek kindla häälega. 

Veidi eemal selgitab üks isa, kes ütleb, et on Hunt Kriimsilm üheksa ametiga, kuid erialalt insener, pisikesele Kasparile, kuidas masin liigub. “Näen sellist asja esimest korda, aga näitasin poisile, et masin liigub kiiremini, kui see on õigesti seadistatud,” ütleb Klaus Vilimäe nentides, et lastele pole see väga keeruline oskus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles